Mladý motocyklista bez ochrannej prilby sa zrazil s autom

03.07.2013 Čadca

Čadca 2. júla (TASR) – Ťažké zranenia s dobou liečenia nad 42 dní utrpel v pondelok (1.7.) 20-ročný motocyklista bez ochrannej prilby na miestnej komunikácii v Čadci - Podzávoze po zrážke s osobným autom Ford Mondeo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Žiline Jana Balogová.

Motocyklista podľa nej pri prechádzaní miernej pravotočivej zákruty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti prichádzajúcim vozidlom Ford Mondeo. „Napriek brzdeniu a vyhýbaniu sa, nedokázal 48-ročný vodič zrážke s motocyklistom zabrániť. Následkom nárazu motocyklistu vymrštilo a odhodilo vpravo na rozšírenú krajnicu. Pri nehode utrpel motocyklista ťažké zranenie s dobou liečenia nad 42 dní,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že u vodiča osobného auta policajti alkohol pri dychovej skúške nezistili a u motocyklistu nariadili odber krvi. „Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom policajného vyšetrovania,“ dodala Balogová.
 

Vyberte región